Hamarosan indulunk álmaink utazására, de vajon mire kell figyelni indulás előtt? Mi lehet még fontos dolog, ha már kiválasztottuk a szállodát, befizettük az utazást?

Nagyon fontos dolog, hogy sose induljunk útnak utasbiztosítás nélkül!
Nagyon sok kellemetlenségtől és anyagi tehertől mentesítjük magunkat, ha ezt a kis összeget (az utazás árához képest) nem spóroljuk meg!
Lehet probléma a bőrönddel, késve érkezik, megrongálódik. De lehetnek egészségügyi problémák is, amire nem számítottunk, legyen szó egyszerű gyomorrontásról vagy komolyabb balesetről is!
Különböző biztosítások vannak, különböző árfekvésben. Érdemes alaposan elolvasni a feltételeket és akkor nem érhet bennünket csalódás. Szerencsére nagyon jó alkusz oldalak vannak, ahol egyszerűen megköthető a biztosítás, illetve könnyen össze tudunk hasonlítani több általunk kiválasztott biztosítást. Ilyen oldal pl.: Netrisk vagy a CLB. Amennyiben van egyéb biztosításunk, érdemes utánajárni, lehet, hogy kapunk valamilyen kedvezményt is.

Na, de mi történik akkor, ha baj van, mi a teendő?

Egyrészt adódhat gond a feladandó bőröndünkkel.

  • Amennyiben megsérült a bőröndünk a repülőút során, a repülőtéren jegyzőkönyvet kell felvetetni, ez fontos, mert minden intézkedésnél kérni fogják. Két lehetőségünk van, egyrészt a légitársasággal próbáljuk rendezni a kárt, másrészt a biztosítónak gyújtjuk be a kárigényt (vagy akár párhuzamosan mindkettő felé).
  • Hiába várjuk, de nem érkezik meg a csomagunk, ezt nyilván a reptéren jelezni kell, enélkül semmiképp se hagyjuk el a repteret. Ebben az esetben utánunk küldik a szállodába (ilyenkor vagy más repülőre keveredett a csomag vagy az indulási reptéren maradt). Itt hangsúlyoznám újra, hogy mindenképpen ajánlatos a kézipoggyászba (az értékeken kívül) legalább egy váltásruhát is csomagolni, illetve mindent, amire első nap mindenképpen szükségünk lesz.

A csomagokon kívül lehet még egészségügyi problémánk is, ebben az esetben vajon kihez fordulhatunk?

  • A biztosítók azt szokták javasolni, hogy az általuk megadott ügyeleti számot hívjuk fel gond esetén, ők azonnal intézkedni fognak és biztosan szerződött partnerhez kerülünk, tehát nem kell helyben semmit sem fizetni, általában ők intézik a továbbiakat, felhívják a partner kórházat és küldik az autót, innentől semmi teendő nincs.
  • Amennyiben utazási irodával utazunk, szólhatunk az idegenvezetőnek, ő is segíteni fog.
  • Akik Hurghadán nyaralnak, abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy egy magyar lánynak a férje orvos, így tudnak segíteni probléma esetén, nyilvánvalóan távgyógyítást és diagnózist ők sem tudnak látatlanban felállítani, még ha közös nyelvet beszélünk is. Elérhetőségük: 00201015553353 Kiraly Evelin és 00201008640600 Dr. Nour.
  • És nem utolsósorban sokaknak vannak már helyi barátai, ők is biztosan segítenek baj esetén.

Bízzunk a legjobbakban, hogy nem lesz szükségünk a biztosításra! Jó utat és jó egészséget kívánok!

Facebook Comments